EISKALTER SOMMERWIND, Fuerte-Krimi No 2 av Oliver Hamann

01.06.2022 20:13

Jag som sällan läser kriminalromaner, har nu börjat läsa en sommardeckare på tyska. Detta är nr 2 i en serie av 3 utgivna och säkert den 4:e på gång hemma i författarens kammare. Jag läste den 1:a boken för några år sedan och handlingen utspelar sig i samtliga delar på Fuerteventura, den näst största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Oliver är en släkting till mig och det är såklart därför jag tycker det är extra kul att läsa dessa kriminalare. Kanske de kommer i svensk översättning framöver. 

Der Wasserkrieg Stummer Schrei in Weiß (häftad)

Der Wasserkrieg Eiskalter Sommerwind Stummer Schrei in Weiss

Oliver Hamann

Författare: Oliver Hamann

Författaren bygger upp intrigerna i lagoma doser och spänningsnivåer. Han beskriver sökandet efter lösningen på ett lättsamt och humoristiskt sätt. Läsaren får följa händelseutvecklingen med tänkta gärningspersoner under både fram- och motgångar. Allt under sällskapliga och täta dialoger mellan kommissarie Franz-Josef Grillmayr och hans assistent José Esparagio, av kommissaren uttalad "Schosse", en grov tysk brytning av det spanska namnet, vilket är roande för läsaren men irriterande för den som får sitt namn förvanskat. 

....forts följer när jag läst ut boken ...

Hamanns böcker finns ännu inte på svenska. För mig är det trevligt att läsa på originalspråket och öva upp mitt modersmål.