Filmtips från litteraturen

 

Har sett:


- "Extremt högt och otroligt nära " en roman av författaren Jonathan Safran Foer filmatiserades 2012 med Tom Hanks, Sandra Bullock och Max von Sydow. Huvudrollen, karaktären Oscar Schnell, spelades suveränt av Thomas Horn. Vi såg den gemensamt i läsecirkeln 28.11.2017 hos mig i lokalen, efter att vi läst, analyserat och diskuterat boken. (Se blogginlägg)

- "Påstår Pereira"  "Sostiene Pereira" en roman an Antonio Tabucchi filmstiserades i italien 1994 med Marcello Mastroianni som Pereira. jag har inte settfilmen, dock några You tube-klipp.

- Ur Alice Munros "Kärlek,Vänskap,Hat" har novellen Björnen sover filmatiserats - "Away from Her" +++++som handlar om ett par där hustrun drabbas av Alzheimes sjukdom. Den finns ff att hyra för 20 kr på Videoteket i Sundsvall.

- Nu har jag sett Sliding Doors - +++ den "parallell"-skildringen som tipsades i läsecirkeln då vi läste boken "Underjordiska timmar". Ett lättsam men även fascinerande scenario, om hur livet kan te sig om vissa saker händer, som påverkar ett första val. Och med ett oväntat slut.

- Filmen Snö faller på cederträden som bygger på romanen av David Guterson, har paralleller med romanen "Vi kom över havet" av Julie Otsuka. Mycket sevärd och böckerna läsvärda - ett stycke historia från andra världskriget, som iaf inte jag hade en aning om.

Boken  "Väggen"     av Marlene Haushofer läste vi i läsecirkeln oktober 2011/12 filmatiserades 2012  TYSKA www.youtube.com/watch?v=QQMN8Nwb8Gs  och vi i Bokslukarna tittade på den hos Kerstin i Söråker den 29 mars 2016. Jag har fått den i gåva av min kära syster Josefine på tyska genom hennes dotter Christine, som bor i Berlin. Så äntligen har jag fått se denna film jag så aktivt jobbat för att få och så länge väntat på. MYCKET SEVÄRD! Det tyckte vi alla i Bokslukarna - läs här!.

2016 i februari läste vi Oscar Wildes "Dorian Grays porträtt" i läsecirkeln och inför samtalet såg jag filmenDorian Grays porträtt en av många filmatiseringar. Charmfull inledningsvis och fasansfull i slutet.

 

Ämne: Filmtips

Klockorna klämtar för dig

Datum: 20.02.2018 | Av: Eveline

Den filmen med Gary Cooper och Ingrid Bergman planerar vi i läsecirkeln att se tillsammans, när lokalen är reparerad efter vattenskadan i början av februari.

Ny kommentar