VÄGGEN av Marlen Haushofer - nyutgåva + film

08.03.2016 14:07

Oj vad intressant att romanen Väggen av Marlen Haushofer åter är i ropet!
I dagens ST s 34 skrivs det om Kvinnofavoriter i fiktionvärlden och Gunilla Kindstrand skriver om Kvinnan i Marlen Maushofers roman "Väggen"- som nyss kom ut i pocket på förlaget Thorén&Lindskog.

Vilket sammanträffande! Nu när vi äntligen ska se filmen i Boslukarna. Den filmen som jag så ihärdigt hållit koll på sedan den gick upp på Berliner Filmfestival febr 2012. Jag vill ge er, som inte är med Bokslukarna, en liten bakgrund.

Vi hade läst boken i Bokslukarna, lyssnat när den gick som radioföljetong samma år boken filmatiserades.
Den 27 mars 2012 tillskrev jag tyska och österrikiska produktionsbolag och sedermera även Draken i Sundsvall, med tanke på att de brukar ta hit smala filmer, men inget har hänt på den "svenska" fronten. Senast 3 juni 2013 fick jag svar från ett tyskt dvd-företag, att filmen inte ännu hade någon svensk distributör.
I somras fick jag den av min systerdotter Christine, som bor i Berlin och har såklart redan tittat på den. Det blir dock en ytterligare upplevelse att se den tillsammans med mina Bokslukarvänner den 29 mars 2016 hemma hos Kerstin i Söråker.

Nu får vi se den på tyska - eller "tysta" för det är en sparsmakad film vad gäller ljud och tal, men vilka scener!
Kerstin, vår värd för kvällen, har "förtittat" på den och bekräftar, att den fängslar "filmisk", trots att det endast är tyskt tal (el tysk text om man vill)  - skådespeleriet är fantastiskt!

Spännande eller hur? Jag kan knappt bärga mig till den 29 mars 2016 (4 år sedan första förfrågan!)

Vi får aldrig ge upp....
Eveline

       

VÄGGEN av Marlen Haushofer - nyutgåva + film

Väggen

Datum: 11.11.2018 | Av: Kaisa

Har du fått tag i filmen? Vi har läst den i min bokklubb och tänkte se filmen tillsammans, men den är svår att få tag i med tyskt tal och engelsk/svensk text...

Ny kommentar