JAG BLEV KÄR I EN BOK den 27 sept 2020 - HÄR BRUSAR STRÖMMEN FÖRBI av Stina Ekblad

14.02.2021 18:03

Idag på Alla Hjärtans Dag vill jag berätta om när jag blev kär i en bok!

I höstas kom boken Här brusar strömmen förbi  av Stina Ekblad och det blev kärlek vid första ögonkasten! Se bara på bokomslaget, den lilla yra flickan och den njutningsfulla mogna kvinnan. De rosa sidorna, bilderna och framför allt att läsa hennes text - är som poesi i mina öron.  Om barnet, flickan, tonåringen, kvinnan, mamman, gumman och inte minst skådespelerskan! Nu även författaren!

Här brusar strömmen förbi Här brusar strömmen förbi

Med signering Till Eveline Med hälsning från Stina Ekblad 27.09.2020! Samma dag som min älskade äldsta syster Josefine fyller 90 år.

Och ja, jag delar Stina Eklbads "kärlek" till den fantatiska poeten Edith Södergran!

Jag citerar från baksidan av bokomslaget: Här brusar strömmen förbi är en självbiografi, men lika mycket ett passionerat försvar för poesin, musken och vårt behov av skönhet. 

Att lyssna på bokmässans samtal mellan Stina Ekblad och KG Hammar, där hon bl.a. förklarar uttrycket "eftersinnande" ger en ytterligare dimension. Tyvärr går det inte längre att lyssna på samtalet, men i mina noteringar står det så här: att vara eftersinnande är inte bara eftertanke  - det är eftertanke med sinnet känsla! Tänkvärt som det mesta som Stina Ekblad uttalar.

Jag kan höra Stina Ekblads röst när hon läser en av mina favoritdikter: Dagens svalnar IV

Du sökte en blomma
och fann en frukt.
Du sökte en källa
och fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ –
du är besviken.

 
– Edith Södergran

//Eveline

 

JAG BLEV KÄR I EN BOK den 27 sept 2020

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar