KOSTNADSFRI FÖRFATTARTIMME ONLINE MED VERONICA GRÖNTE

20.09.2020 20:28

Tis 15 sept deltog jag i en skrivarkurs online - 1 tim kostnadsfritt - med Veronica Grönte. Jag hade fått en förfrågan att skriva en biografi och letade efter skrivarkurser på nätet. Hittade #författarskolamedveronica" och anmälde mig till den digitala kursen. Vi var 5 deltagare med skiftande uppslag och frågorna till Veronika Grönte löd ungefär så här: Hur ska jag tänka med bikaraktärer? Hur lägger jag upp biografiskrivande? Hur får jag bra struktur? Hur kan jag "starta upp" en tidigare påbörjad text?  Hur börja - jag har massa idéer men inget flyt?

Veronica Grönte gick väldigt noga och engagerat igenom varje fråga och påvisade vikten av att tänka på den dramaturgiska "hinderbanan", som hon kallade processen. Om självbilder, tidslinje, budskap, målgrupp, årstider, viktiga händelser i berättelsen, karaktärer handling. Viktigt: att ge människan hopp och meningen med en berättelse. 

Timmen gav mig en insikt att ta reda på mer om projektet och noga överväga innan beslut. Om jag beslutar att göra det, kan en grundkurs i självbiografiskt skrivandevara till hjälp, helst fysiskt men online kan också fungera. Det finns ett antal att välja på www.forfattarskolan.se

/Eveline

 

KOSTNADSFRI FÖRFATTARTIMME ONLINE MED VERONICA GRÖNTE

Skrivarkurs

Datum: 18.11.2020 | Av: Veronica Grönte

Tack för att du kom till den kostnadsfria Författartimmen och tack för dina fina ord!
Hälsningar, Veronica
www.forfattarskola.se

Sv:Skrivarkurs

Datum: 18.11.2020 | Av: Eveline

Jag tackar också för givande samtal med tips, som dessutom var kostnadsfritt.

Ny kommentar