Lars Ahlin Priset 2014

25.11.2013 14:30

.... har tilldelats

  Kristian Lundberg            

för sitt författarskap som till stor del "ger röst åt de som inte har någon egen", som det står i ingressen till artikeln i Sundsvalls Tidning torsdagen den 21.11.13.

Ett mycket bra val av Lars Ahlin Sällskapets jury, tycker jag, med en klart genomtänkt och kärnfullt beskrivande motivering, som jag också citerar ur Sundsvalls Tidning,citat: "Kristian Lundberg tilldelas 2014 års Lars Ahlin-stipendium för att han i Ahlinsk anda gestaltar det komplicerade förhållandet mellan barn och förälder och grundlägger sitt diktande i den kristna jämlikhetstanken genom att som förebedjare sjunga för de dömda. Som hos Ahlin genomsyras hans författarskap av en solidaritet med de utsatta bortom det politiska språket." slut citat

Vidare skriver Susanne Holmlund, ST:s utomordentliga kulturskribent, citat:"Lars Ahlin beskrev sig själv som en "förebedjare för de dömda", den vapendragare för utsattamänniskor som alla konstnärer bör vara. Han hade också komplicerade föräldrarelationer och en kristen grundsyn." slut citat... läs hela artikeln här

Jag ser verkligen fram till vårens stipendieutdelning då Kristian Lundberg får ta emot på 50 000 kr och medaljongen (utarbetad av Ulf Linde) och hoppas han då håller det föredrag han inte kunde göra för en tid sedan!

Hitills har jag läst tre av hans böcker: Yarden (2009) läste vi i läsecirkeln april 2013, Och allt ska vara kärlek (2011) som är min favorit samt  En hemstad (2013).  I december utkommer samlingsboxen  4 x Forsberg   som måstet läggas till under Boktips!

/Eveline

Kommentarer Lars Ahlin Priset 2014

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar