NOBELPRISTAGARE 2014 Patrick Modiano fransk författare

10.10.2014 16:43

Nobelpriset i litteratur 2014 tilldelas    https://www.pileface.com/sollers/article.php3?id_article=1182     Patrick Modiano

Peter Englund tillkännagav torsdagen den 9 oktober 2014 kl 13.00 Svenska Akademiens beslut, att den franske författaren tilldelas årets nobelpris med motiveringen ”för den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld”.

Patrick Modiano, född 1945, räknas som en av Frankrikes främsta författare. Med sina starkt personliga romaner, där handlingen nästan alltid utspelar sig i Paris, har Modiano sedan länge en hängiven publik såväl i hemlandet som utomlands. Modiano har bland annat belönats med Franska akademiens stora romanpris 1972, Goncourtpriset 1978 samt det prestigefyllda Prix mondial Cino Del Duca 2010.

Lilla smycket, Dora Bruder, Nätternas gräs är bara tre av Patrick Modianos författarproduktion. Jag har hört att man ska börja med Nätternas gräs, men jag har tänkt börja med Lilla Smycket, den titeln tilltalar mig. 

Recensioner: Aftonbladet    Svd 

 

En tanke till vårens läsecirklar: Vi har två cirklar på gång i Sundsvall. Jag funderar på att föreslå att vi läser samma bok av årets Nobelpristagare för att sedan alla tillsammans diskuterar boken vid en extra läsecirkelträff, under maj månad. Kanske upplägget inte passar alla, men det kunde vara intressant för oss att en gång träffas i storgrupp.

//Eveline

NOBELPRISTAGARE 2014 Patrick Modiano

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar