NU ÄR DET DAGS FÖR BOKSAMTAL IGEN

17.01.2014 15:44

Tisdagen den 21 januari träffas vi i läsecirkeln för vårens första boksamtal på stadsbiblioteket i Sundsvall. Cirkeln är fullsatt och vi samtalar då om Underjordiska timmar av Delphine de Vigan. En spännande skildring av arbetslivet -  ett "Villkor i livet".

 Varmt välkomna!

Ämne: NU ÄR DET DAGS FÖR BOKSAMTAL IGEN

Från boken "Underjordiska timmar" till filmen "Sliding doors"

Datum: 22.01.2014 | Av: Eveline

Ja det blev ett intressant och livligt samtal om "Underjordiska timmar". Kul Maj, att du kom på den brittiska filmen och javisst har den också paralella händelser som i boken . Filmen beskriver två möjliga händelseförlopp beroende på om huvudpersonen, spelad av Gwyneth Paltrow, hinner med eller missar sitt tåg, efter det att även hon fått sparken från sitt jobb!

https://www.youtube.com/watch?v=QsQuNu4NBmQ Finns att hyra på videoteket: https://www.videoteketsundsvall.nu/Pages/Produkt.aspx?faktanr=18758&k=37

Underjordiska timmar

Datum: 22.01.2014 | Av: Maj

Vilken trevlig samvaro igår!
Jag kommer att tänka på (glömde prata om det igår) en film:
"Sliding doors" med bl a Gwyneth Paltrow och John Hannah från 1998. Är det slumpen som avgör, kunde livet ha blivit annorlunda?
Där är också två parallella händelser - och slutet är synnerligen överraskande och elegant utan överdrifter....

Sv:Underjordiska timmar

Datum: 29.01.2014 | Av: Kerstin

Tack för ett trevligt och givande bokprat igår!Sv:Sv:Underjordiska timmar

Datum: 29.01.2014 | Av: Eveline

Jag tycker också det var en stimulerande o intressant diskussion. För att vara första träffen med hälften nya deltagare, flöt samtalet på utan "förstagångstvekan". Oj så jag fick till detta sammansatta ord - kanske något till 2014-års nyordslista!

Ny kommentar