PATTI SMITHs FOTOUTSTÄLLNING på KULTURHUSET i STOCKHOLM

10.01.2017 12:40

För att runda av hösten med Patti Smiths roman Just Kids - hennes deltagande i Nobelfesten istf Bob Dylan - besökte jag den fotoutställning Eighteen Stations som hon har på Kulturhuset i Stockhom, på min väg hem från en härlig nyårsvistelse hos kära syster Josefine i Hallstahammar. En trevlig tågresa i en "dubbeldäckare" (min första faktiskt) och några timmars självvalt uppehåll innan tågresan fortsatte hem till Sundsvall sen eftermiddag.

Jag åt en sopplunch på det mysiga Konditori Kafferepet (intill Nils Ferlins torg - där jag och en väninna fikade på 80-talet vid våra shoppingresor till Stockholm från Söderbärke i Dalarna - idag behöver vi inte shoppingresor med alla stora shoppingcenter utanför varje större stad).

Patti Smiths fotoutställning var mycket intressant och jag tog god tid på mig att studera hennes foton av bl.a. Frida Kahlos säng, kryckor, korsett och medicinflaskor; Makarna Einsteins väggtapet; Kända kulturpersonligheters gravar hon besökt runt om i världen, bl.a. hennes stora inspiratör Artur Rimbauds grav; ett bibliotek iordningställt med böcker från och med hennes inspiratörer bl.a.Joseph Conrad och Mörkrets Hjärta (den boken vi redan bestämt att läsa!) samt  Robert Maplethorpes;

Ett besök på NK:s rea är kul, stressigt och varm så jag gick till  Axelssons kläder  där jag brukar "fynda" och denna gång blev det en jacka med dragkedja till sommaren. Läste sedan i tidningen att Axelssons gjort konkurs, så det blev mitt sista köp där.

Åt frukt och choklar som syster skickat med på centralen, innan tåget gick kl 18:03.

Väl på min plats 12 i 1kl och tyst kupé, njöt jag av SJ-middag och lyssnade på Vinter i P1.

 

                          

PATTI SMITHs FOTOUTSTÄLLNING på KULTURHUSET i STOCKHOLM

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar