SARA DANIUS HAR AVLIDIT

12.10.2019 20:20

SARA DANIUS avled natten mellan 11-12 oktober 2019!

Med bestörtning har jag nyss tagit del av den mycket sorgliga nyhgeten, att Sara Danius avlidit. Hon är/var en viktig nutida förebild, med sin skarpa intelligens, värdighet, mod och rätttrogenhet. Vi har precis läst hennes Husmoderns död och andra texter i läsecirkeln på stadsbiblioteket i Sundsvall, en fantstisk bildningsbok . (Se i bloggen 29.09.2019) Jag är tacksam att vi hann träffas i cirkeln och samtala kring dessa fantastiska texter, Sara Danius författarskap och färgstarka framtoning. 

Jag kommer att sakna Sara Danius under Nobelveckan och Nobelprisutdelningen samt i andra kulturella och litterära sammanhang hon brukar delta i. Och tänk allt hon inta hann skriva om. En oerhört stor förlust för kulturen i vårt land. 

/Eveline

SARA DANIUS HAR AVLIDIT

Sara Danius död

Datum: 15.10.2019 | Av: Gunilla Jonasson

Vilken märklig lördag Eveline. För mig var det så oväntat att hon gick bort. Jag visste att hon var sjuk, men inte att slutet var så nära. En stor, mycket intelligent och bildad personlighet har lämnat oss. Hennes kvinnokraft var unik. Så fint skrivet av dig. Läste även på din läsecirkels blogg.

Sv:Sara Danius död

Datum: 15.10.2019 | Av: Eveline

Ja det är en stor förlust för oss alla, självklart för hennes familj i första hand, men också för kulturlivet i vårt land. Själv har jagfått ett kraftigt återfall i min egen personliga sorg efter min son, Daniel.

Ny kommentar