SKATTKAMMARÖN av Robert Louis Stevenson

01.05.2023 12:26

Ett av mina barnbarn låg hemma i en förkylning och hade jättetråkigt. Då skickade jag denna bok till honom, en av hans fars favoriter som 11-åring. Tanken var !

att vi skulle läsa den tillsammans och jag var nyfiken på sonsonens reaktion på äventyrsromaner från förr om PIRATER - GULDSKATTER - MYTERI !

bokomslag Skattkammarön R. L., 1893.

Skattkammarön av Robert Louis Stevenson

Baksidestext: När den unge Jim Hawkins kommer över en äkta skattkarta förändras hans liv för alltid. Han får följa med på skeppet Hispaniola, som ger sig av till Karibien för att leta reda på skatten. Men det är något som inte riktigt stämmer. Skeppskocken Långe John Silver och de andra sjömännen har något helt annat i kikaren. Och de är inte rädda att döda för att nå sitt mål. 

En våldsam 'pojkberättelse' från 1883 - en tidlös berättelse för moderna barn, enligt förlaget Bonnier Carlsen, som utgivit fler i en serie Äventyrsklassiker. Min sonson läser nu inte så gärna som farmor skulle vilja, men det han läst är "bra" säger han. När han läst klart, ska vi diskutera den. 

Äventyrsböcker var mer intressanta för pojkar förr, innan äventyrslusten fick sitt lystmäte mättat via de moderna digitala sätten. Den egna fantasin vid läsningen gav andra tankar om vad som är fantasi och vad som är verklighet. 

//Eveline

SKATTKAMMARÖN av Robert Louis Stevenson

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar