VÄNGÅVANS LITTERÄRA SÄLLSKAP TRÄFF #4 Hö 2020 GODA GRANNAR av Mattias Edvardsson

24.11.2020 17:15

Även höstens 4:e och sista VLS-träff måndag 23 nov, blev digital via plattformen Zoom, med Lennart Bergström som inbjudare och teknisk ledare. Samtalsledare denna gång var Lotten Glans. Vi var 8-10 deltagare och Mattias Edvardsson deltog på länk från Teneriffa. Intressant att höra författaren själv ge sin bakgrund till historien. 

bokomslag Goda grannar            Mattias Edvardsson – Ahlander Agency

Goda grannar     av    Mattias Edvardsson

Det blev ett spännande och givande samtal om känslor, aggressioner, personliga egenskaper och hur detta styr våra val, beteenden och handlingar. Hur vi tar tillvara på livet, passivt med att låta händelser utanför vår kontroll styra, eller aktivt med medvetna val. Någon tyckte att komplexiteten, att det finns mycket både/och i alla karaktärer var fängslande. Ett par deltagare, bl.a. jag berördes illa av att barn tillskrivs så grymma och utstuderade karaktärsdrag. Författaren fick i övrigt god kritik för sina karaktärs- och miljöbeskrivningar och hur det ser ut i gymnasieskolans värld. 

Jag väljer sällan att läsa thrillers, deckare, eller spänningslitteratur, men kan gärna lyssna eller se filmer. Den här boken valde jag att lyssna på och tyckte om varianten med att tre karaktärer, Mickel-Jacqueline-Fabian, berättar ur sina perspektiv, före respektive efter olyckan. 

En vacker formulering i ett annars lätt språk. Citerar Micke när han och Bianca försonats (spår65): Våra ögon satt ihop för alltid! Allting lättade! Revbenen reste sig i bröstkorgen och mina blodkärl vidgades. Hjärtat fick rum och lungorna bredde ut sig. Luften strömmade fritt genom kroppen. 

När alla frågor och funderingar var klara, tackade Lennart författaren, samtalsledaren och deltagarna för ett intressant samtal. 

Lennart efterlyste titlar till VLS-träffar våren 2021 och återkommer om detta i VLS-mejl.

//Eveline

VÄNGÅVANS LITTERÄRA SÄLLSKAP TRÄFF #4 Hö 2020 GODA GRANNAR av Mattias Edvardsson

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar