EN EXTRA LÄSECIRKELTRÄFF TORS 12 MAJ

28.05.2016 14:12

Boksamtal 5 vårens extra läsecirkelträff, blev mycket annorlunda och så intressant. I vår grupp har det under alla "terminer" döljt sig en författare! Alla deltagarna i vårens grupp ville läsa romanen boken om vandraren med sitt berättarskåp på ryggen, om lyssnare, lögnare, lekare, lånare och belånade, njutarna, de förståndiga och vargarna. 

En sång och en saga är vårt liv

av Anita Vestling

Så fantastiskt att "vår egen" författare, Anita, ville ställa upp och diskutera våra frågor och funderingar kring bokens innehåll.

Jag tänkte lägga in ett sammandrag här i bloggen, men det visar sig vara svåra än jag tänkte! Det blir bara brottstycken och ord, men alla tyckte mycket om berättelsen, en fascinerande skröna, en urladdning med mycket kraft, en saga med verklighetsförankring, många spännande, roliga, otäcka och även väna karaktäre. Vi lät samtalet flöda fritt idag, utan vår vanliga struktur. Frågorna avlöste varandra och Anita hade fullt upp med att svara.

Sid 42 en mening helt i Anitas stil: Det trasslar till sig lite i munnen ibland.

Sid 171 -175 kände iaf en fläkt av Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov - katten som gör konster - lackskorna som singlade ner från trädet mm

Sid 224 2:a stycket är full av fantastiska meningar. Jag citerar några: Allt är inom dig själv. Allt skapar du själv. Respektera dina känslor. Är det inte bättre att tiga, alla ord är redan sagda någon gång. I affekt, med egot svällande i s läptåg. Det föds och dör nya geleklumpar hela tiden, små ensamma, envisa, självgoda som kanske möts i något mörker någon gång.  Slut citat.

Vi som har läst och diskuterat denna annorlunda bok var: Maria, Berit, Gertrud, Toni, Charlotte, Kerstin, Eveline och Annette (bidrog per telefon) samt Anita själv.

STORT TACK till dig Anita, för att du så generöst delade med dig av din bakgrund till den fantastiska berättelsen!

Vi fick också veta, att hon  skriver på en ny bok - den väntar vi med spänning på. Lycka till!

Boken är utgiven på: Edition Gallimatuce 2015 och du som vill kontakta författaren, kan mejla mig fvb evelinesantner@gmail.com

//Eveline (som under sommaren fick uppmaningen av författaren att läsa om boken - jag mindes lite fel :-)

 

EN EXTRA LÄSECIRKELTRÄFF TORS 12 MAJ

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar