LINDA OLSSONs författarföreläsning

02.12.2015 16:54

Precis som jag trodde, blev det en intressant och givande föreläsning - med ett annorlunda avslut.

Linda Olsson berättade sin bakgrund till varför hon debuterade i mogen ålder. Hon hade länge närt författardrömmar, men "livet som pågår medan vi planerar det", flöt på och skriveritanken sköts på framtiden många gånger.  Iaf är vi, hennes läsare, glada åt att hon fortsätter att skriva om oss människor i vardagliga situationer. 

Hennes nästa bok, "En syster i mitt hus" utspelar sig i ett hus i Spanien, där två systrar träffas och diskuterar livet och framförallt deras gemensamma barndom, men hur minnena skiljer sig åt. Linda Olsson avslutade med att läsa några sidor ur den nya boken samt spelade ett musikstycke, med sång på katalanska. 

I varje bok har Linda Olsson ett musiktema - i "Det goda inom dig"  finns pianostycket "Peace Piece" med Bill Evans (s 229 - klicka o läs sammandrag från läsecirkeln 2013),  i "Koltrasten" olika pianotrion som Otto lyssnar på (s 187) och i den nya romanen katalansk sång!

På min fråga om musiktermerna i fler av boktitlarna har koppling till musikteman i böckerna, svarar hon, att så har hon inte tänkt. Vilket jag har trott!

Jag gillar detta med musiktema i hennes böcker! Och avslutet med musiken efterlämnade en härlig känsla i kropp och själ.

                     

 

/Eveline

LINDA OLSSONs författarföreläsning

Eftersnack

Datum: 03.12.2015 | Av: Eveline

Vi var några ut Kulturföreningen Tidsspegeln, som åt middag med Linda Olsson efter föreläsningen och det blev ett härligt eftersnack med blandat innehåll ur "två" världar - Sverige och Nya Zeeland.

Tack alla för en härlig kväll :-)

Ny kommentar